Trafik sigortası yol yardımı var mı?
Kısacası bu sigortanın temeli, yolda meydana gelen bir araç kazasında karşı tarafa verilen zararı karşılamak ve sigortalıyı hasara karşı korumaktır. Bu nedenle zorunlu trafik sigortası kapsamında ek bir sigorta teminatı olmadığı sürece çekici hizmeti gibi yol yardım hizmetleri verilmemektedir.
Çekici ücretini kim öder?
Çekme ücreti genellikle araç sahibi tarafından ödenir. Ancak, aracın bir kaza sonucu başka bir sürücü tarafından çekilmesi gerekirse, kazaya neden olan sürücü veya sigorta şirketi bu hizmetin maliyetini karşılayabilir. Bu, kaza durumlarında geçerlidir.
Zorunlu trafik sigortası neleri karşılar?
Kaza halinde, kazaya sebep olan kişi; diğer tarafın aracında meydana gelen hasarı, sürücünün ve diğer yolcuların tedavi ve hastane masraflarını, ölümle sonuçlanan kazalarda ise ölüm tazminatını ödemek zorundadır.
Türkiye sigorta trafik sigortası çekici hizmeti var mı?
Yetkili araç servisinin kaza mahalline en fazla 50 km mesafeye kadar tek yön nakil bedeli, ayrıca 1 saate kadar servis işçilik bedeli firma tarafından karşılanacaktır. Araç yol kenarında tamir edilemiyorsa çekici hizmeti sağlanacaktır.
Sigorta çekici hizmeti karşılar mı?
Trafik sigortasına çekici hizmeti dahil değildir. Çekici hizmeti trafik sigortası kapsamına dahil olmadığından, yalnızca trafik sigortası olan ve kasko sigortası olmayan araçlar olası bir arıza veya kaza durumunda yol yardımlı ücretsiz çekici hizmetinden yararlanamaz.
Yol yardımı hangi durumlarda alınır?
Yol yardımı, sürücülerin araçlarını kullanırken karşılaşabilecekleri her türlü soruna çözüm sağlayan bir hizmettir. Yol yardımı, genellikle kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt sıkıntısı gibi acil durumlarda sürücülere yardımcı olur.
Sigortadan çekici nasıl çağırılır?
Sigortalı çekici hizmetinden yararlanmak için öncelikle bu hizmetin sigorta poliçesine dahil olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Poliçeye çekici hizmeti dahilse aracın arızalanması veya kaza yapması durumunda sigorta şirketinin verdiği çağrı merkezi numarasını arayarak çekici talebinde bulunabilirsiniz.
Çekici km başı kaç TL?
Şehirlerarası taşımacılıkta çekici fiyat hesaplaması. Örneğin şehir içi 15 km mesafede bir çekicinin fiyatı; ortalama fiyat km başına 20 TL iken şehirler arası 150 km mesafede ortalama fiyat km başına 10 TL olabilmektedir.
100’de 100 kusurlu kazada sigorta hasarı karşılar mı?
Trafik kazasında %100 kusurlu olmak; %100 hatalı olduğunuz anlamına gelir. Diğer tarafın trafik sigortası hasar masraflarını karşılamaz. Bu nedenle, tamamen hatalı olan kişi, sigortası yoksa hasar masraflarını kendi bütçesinden ödemek zorunda kalabilir.
Trafik sigortası neyi ödemez?
Sigortalı araç sahibi ve ailesine verilen zarar: Bu durumda meydana gelen maddi ve manevi zararlar trafik sigortası tarafından karşılanmaz. Kaza sırasında sigortalı araçtaki kişilerin malları hasar görebilir veya kaybolabilir. Bu durumda araçtaki yolcuların kişisel eşyaları sigortalanır.
Arabayı duvara çarptım sigorta öder mi?
Duvara çarptım, sigortalı mıyım? Araç bir bariyere veya duvara çarparsa, bu genellikle sigortalıdır; ancak bu, sigorta şirketine bağlı olarak değişebilir. Böyle tek taraflı bir kaza meydana gelirse, önce polis aranmalı ve bir rapor tutulmalıdır.
Trafik sigortası aracın ne kadarını karşılar?
Trafik sigortasında kaza halinde ödeme başına azami limitler ise şöyle: Maddi hasar için araç başına 200 bin TL, kaza başına 400 bin TL, sağlık giderleri için kişi başı 1 milyon 800 bin TL, yaralanma ve ölüm için kişi başı 1 milyon 800 bin TL, kaza başına 9 bin TL.
Yol yardımı ücretli mi?
Bu gibi durumlarda araç sahipleri sigorta şirketlerinden fayda talep edemezler. Yol yardımına ihtiyaç duyan araç sahipleri, köprü ve otoyol geçiş ücretleri gibi yol yardımı fiyatlarını ve ücretlerini kendileri ödemek zorundadır.
Yolda kaldım ne yapmalıyım?
Yol yardımına ihtiyacınız varsa onları arayın. Araba sigorta şirketiniz yol yardımı sunuyorsa ilgili çağrı merkezini arayın ve yardım isteyin. Yol yardımına ihtiyacınız yoksa bulunduğunuz yere bağlı olarak çekiciyi, polisi veya jandarmayı arayabilirsiniz. Çekici çağrı ücretleri şirketten şirkete değişir.
Trafik sigortası lastik patlamasını karşılar mı?
Evet, lastik patlaması sonucu oluşan hasarın kaza veya sabotaj gibi dış etkenlerden kaynaklanması durumunda teminatımız kapsamındadır.
Yol yardım ücreti ne kadar?
2024’te yol ücreti ne kadar? 2024 yol yardımı tutarı da güncellendi. Yeni kararla yol ücreti 56 TL’den 88 TL’ye çıkarıldı.
Sigorta çekici hizmeti kaç km?
Çekme hizmeti genellikle belirli bir kilometre sınırı içinde sunulur. Bu sınır 50 km, 150 km veya daha fazla olabilir. Bazı sigorta şirketleri, ek bir ücret talep etmeden araç sigortalarının bir parçası olarak 100 km’ye kadar çekme hizmeti sunar.
Yolda kaldım ne yapmalıyım?
Yol yardımına ihtiyacınız varsa onları arayın. Araba sigorta şirketiniz yol yardımı sunuyorsa ilgili çağrı merkezini arayın ve yardım isteyin. Yol yardımına ihtiyacınız yoksa bulunduğunuz yere bağlı olarak çekiciyi, polisi veya jandarmayı arayabilirsiniz. Çekici çağrı ücretleri şirketten şirkete değişir.
Yol yardım paketi nedir?
Aracınızla yolda kalma durumundan sizi kurtaran tüm bu hizmetlere yol yardımı denilebilir. Bu hizmet sayesinde ekip aracın arızalandığı yere ulaşarak en kısa sürede sorun çözülür. Yol yardımından 7/24, 365 gün faydalanabilirsiniz.